Tjänster

Boenderådgivning

Boenderådginvning erbjuds till alla som bor i ungdomslägenheter. Boenderådgivningens uppgift är att förebygga boendekriser samt förbättra livshanteringskunskaper. Inskolning utgör en stor del av den förebyggande verhsamheten. Alla våra ungdomslägenheters hyresgäster inskolas med hjälp av en individuell boendevägledning. Boendevägledningen beståt även av konsultering av övriga boenderelaterade- och livshanteringskunskapsärenden.

Centrala arbetsprocesser är ansvarsfullt val av hyresgäster, boendeinskolning i början av hyresförhållandet samt efterskotts- och störningsinterferens. Den unge har även möjligheter att konsultera boenderådgivaren angående övriga bekymmer.

Boendevägledning

är frivilligtjänst för den unge. Boendevägledningen koncentrerar sig på de första månaderna, då den fokusen ligger på att trygga ett lycket självständigt boende. Vägledningen inkluderar ämnen som betalning av hyran, omhändertagande av lägenheten, följandet av reglemente samt bostadsbidragsrelaterade ärenden.

Hyresgästverksamhet

är riktat åt alla våra ungdomslägenheters hyresgäster. Vår förening arrangerar öppna vardagsrumsaktiviteter och hyresgästkvällar, samt även funktionella aktiviteter såsom utflykter, talkor och filmkvällar.

Regelbundna hyrestgästmöten är även en del av verksamheten: alla hyresgäster har således en möjlighet att påverka det egna husets ärenden. Samtliga hyresgäster önskas delta i brainstormingen av hyresgästverksamheten.

 

 

Boendets ABC

är en hyresboendeskolning för alla i ålder för självständigt liv. Skolningen är praktisk och lämpar sig för att arrangeras åt vägledningens kunder, läroanstalter och övriga grupper.

Skolningen behandlar bl.a. hur och var hyreslägenheter hittas, vad de kostar, hur boendet finansieras samt övriga förpliktelser som hyresboende medför. Skolningen är kostnadsfri. Kontakta verksamhetsledaren för mer information.

 

Marika Kaitaranta

Marika Kaitaranta

Verksamhetsledare

tel. +358 40 548 8880

nuorisoasunnot@nalitu.fi

Ville Viilamo

Specialboendeinstruktör

tel. +358 41 311 1325

asumisohjaaja@nalitu.fi

Henna Salminen

Boendeinstruktör

tel. +358 44 2487 570

asumisohjaaja@nalitu.fi

Facebook

Webplats länkar

Webplats karta